Zeci de vehicule blindate au traversat, pe un pod plutitor, un curs de râu din Lituania

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Traversarea în siguranță a cursurilor râurilor reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru militarii de geniu.

Atunci când căile de comunicații sunt blocate, când podurile sunt distruse, singura cale de avansare a trupelor o reprezintă traversarea cursurilor de apă. Cum nu toate vehiculele sunt amfibii singura șansă o reprezintă amenajarea unui pod plutitor de către militarii de geniu.

Subunităţile de geniu cu rol în asigurarea mobilităţii trebuie să fie capabile să asigure trecerea peste obstacolele naturale şi cele amplasate de inamic, întâlnite pe câmpul de luptă. Trecerea peste cursurile de apă este una din sarcinile ce le revin subunităţilor de geniu şi presupune traversarea cursurilor de apă prin construcţia podurilor fixe sau mobile sau prin folosirea ambarcaţiunilor. Un astfel de exercițiu a avut loc în Lituania, unde, sub comanda NATO militarii geniști au executat o misiune pentru a permite trupelor avansarea în "teritoriul inamic", se arată într-o postare pe Facebook.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel