Zbor de 29 de ore pentru trei bombardiere B-2 Spirit Stealth

Eduard Pascu |
Data publicării:

Trei bombardiere B-2 Spirit Stealth au fost dislocate de la Baza Forțelor Aeriene Whiteman, Missouri, la unitatea națională de sprijin Diego Garcia, situată în Oceanul Indian, pentru a sprijini misiunile Forțelor Aeriene Bomber Task Force.

Zborul de 29 de ore a demonstrat angajamentul continuu al SUA față de aliați și parteneri, arătându-și capacitatea de a livra opțiuni letale și cu rază lungă de acțiune, oricând și oriunde, se arată într-un comunicat al Pacific US Air Force.

„Suntem încântați să revenim la această bază importantă, Diego Garcia”, a spus lt. col. Christopher Conant, comandantul BTF. „Această grupă operativă de bombardieri este strategia noastră națională de apărare. Intensificăm letalitatea în timp ce consolidăm relațiile cu partenerii. În ciuda unei pandemii globale, suntem pregătiți să sprijinim INDOPACOM și Departamentul Apărării în realizarea obiectivelor strategice ale națiunii noastre", a mai spus Conant.

Ultima oară când bombardierele B-2 Spirit au fost dislocate la INDOPACOM a fost în ianuarie 2019. Atunci, trei bombardiere B-2 Spirit Stealth și aproximativ 200 de avioane au fost dislocate de la Baza comună Pearl Harbor-Hickam din Hawaii și au participat la 171 de ore de antrenamente.

Citește și: Amplu exercițiu americano-japonez în coasta Chinei

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel