Amplu exercițiu americano-japonez în coasta Chinei

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Air Force, US Navy şi US Marine Corps, împreună cu forţele aeriene japoneze, au executat un amplu exerciţiu în regiunea Indo-Pacific.

Exerciţiul a durat 24 de ore, iar la el au participat patru bombardiere B-1B Lancer, două B-2 Spirit şi patru aeronave F-15C Eagles. Acestora li s-au adăugat Grupul de luptă condus de portavionul USS Ronald Reagan, aeronavele F-35 ale US Marine Corps staţionate în Baza Aeriană Iwakuni, dar şi aeronave japoneze F-15J, transmite Pacific US Air Force.

Conform scenariului, două bombardiere B-1 au decolat din Baza Aeriană Dyess din Texas şi au acţionat împreună cu forţele aeriene japoneze. Alte două bombardiere B-1 au decolat din baza aeriană Andersen, Guam, iar două bombardiere B-2 Spirit, cu amprentă redusă radar, au decolat din baza situată în Diego Garcia, alăturându-se forţelor aeriene şi navale americane din regiune.

După antrenament, toate aeronavele au revenit în bazele de staţionare, se mai arată în comunicat.

„Puterea noastră unică ca forţe aeriene constă în generarea unor acţiuni integrate cu partenerii şi aliaţii pentru a provoca competitorii la timpul şi locul ales de noi. Aceste misiuni simultane demonstrează capacitatea şi operativitatea noastră o largă scară de misiuni proactive pentru a disloca rapid forţele noastre pentru asigurarea libertăţii de mişcare în regiunea Indo-Pacifică,” a declarat generalul Ken Wilsbach, comandantul Forţelor Aeriene din Pacific.

"Koku-Jieitai a participat la antrenamentele comune în mod continuu și nu am nicio îndoială că eforturile noastre au ca rezultat consolidarea Alianței și parteneriatul dintre Japonia și SUA", a declarat generalul Shunji Izutsu, comandantul Comandamentului Apărării Aeriene JASDF.

Citește și: Amplu exercițiu aerian americano-japonez în Pacific

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel