Wagner a depus armele. Armata rusă a preluat „moștenirea”: Tancuri T-90, T-80, sisteme Pantsir, obuziere și peste 2.500 de tone de muniții

Ionel Copcea |
Data publicării:
Tanc rusesc de tip T-90M Proryv. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Tanc rusesc de tip T-90M Proryv. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 12.07.2023, că Forțele Armate ale Federației Ruse finalizează procesul de preluare a armelor și echipamentelor militare de la unitățile PMC Wagner. 

“Conform planului, este în curs de finalizare procesul de preluare a armamentelor și tehnicii militare de la grupul Wagner. Până în prezent, au fost transferate peste 2.000 de unități de tehnică militară, aproximativ 20.000 de arme de foc și peste 2.500 de tone de diverse muniții”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

 

Wagner a depus armele. Armata rusă a preluat inclusiv tancuri T-90, T-80, sisteme Pantsir, dar și obuziere autopropulsate

 

2. Tanc ruses... (tancuri-t-80ud_25637000.jpg)

Tanc rusesc T-80. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

După cum au informat oficialii militari ruși, PMC Wagner a predat câteva sute de arme grele, inclusiv tancuri de tip T-90, T-80 și T-72B3, lansatoare multiple de proiectile reactive Grad și Uragan, sisteme de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir, instalații autopropulsate de artilerie Gvozdika, Akatsia, Giantsit și Tiulpan, aruncătoare de mine și echipamente antitanc, transportoare blindate și tehnică auto. Printre echipamentele transferate se află zeci de unități, care nu au fost folosite niciodată în condiții de luptă. 

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au precizat că vehiculele grele șenilate, instalațiile de artilerie și tancurile sunt aduse în bazele din teren pe trailere, pentru a preveni deteriorarea drumurilor asfaltate. Toate echipamentele și armele sunt livrate în zonele de asigurare tehnico-militară, unde unitățile de reparații și restaurare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse vor efectua întreținerea și pregătirea acestora pentru trimiterea pe front.

 

Rămân multe semne de întrebare după rebeliunea Wagner Group condusă de Prigojin

 

3. Prigojin, ... (screenshot-2023-06-24-080316_91664600.png)

Prigojin, alături de mercenari Wagner. Foto: Captură video via Fox News

Comentariul autorului: Deși au trecut aproape trei săptămâni de la încercarea eșuată de rebeliune militară condusă de fondatorul companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, există încă multe semne de întrebare atât în ceea ce privește pregătirea și desfășurarea evenimentelor din 23-24 iunie, cât și evoluțiile ulterioare ale grupării.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite înțelegerile reale convenite între părți, iar toate anunțurile inițiale privind mutarea PMC Wagner în Republica Belarus nu se confirmă. În ceea ce-l privește pe Evgheni Prigojin, se pare că acesta se plimbă nestingherit între Moscova, Sankt Petersburg și Minsk, fără să se cunoască motivele acestor deplasări.

Pe de altă parte, preluarea activelor PMC Wagner de către Ministerul rus al Apărării arată faptul că protestele atât de vehemente ale lui Evgheni Prigojin în ceea ce privește lipsa munițiilor din dotarea grupării nu au acoperire în realitate.

Așadar, evoluțiile din jurul PMC Wagner continuă să se mențină într-o zonă gri, la fel ca și întreaga existență a grupului și a relațiilor acestuia cu puterea de la Moscova. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel