General american: Intenţia exerciţiului Defender Europe 21, care se desfăşoară şi pe teritoriul României, este apărarea în interiorul NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Intenţia exerciţiului Defender Europe 21, care se desfăşoară şi pe teritoriul României, este apărarea reciprocă în interiorul NATO, a declarat, vineri, locţiitorul comandantului Corpului V al Forţelor Terestre ale Statelor Unite, generalul de brigadă Matthew J. Van Wagenen.

El a susţinut o conferinţă de presă, alături de Comandantul Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE), generalul-maior Tomiţă-Cătălin Tomescu, şi de comandantul Corpului Aliat de Reacţie Rapidă, generalul-locotenent Sir Edward Smyth-Osbourne.

'Acest exerciţiu a fost anunţat dinainte. Toată lumea ştie de activităţile pe care le organizăm aici, au fost informări în legătură cu acest lucru. Vorbim de descurajare strategică. Vorbim de apărare, de apărarea Europei, apărarea regiunii Mării Negre. Intenţia exerciţiului este apărarea reciprocă în interiorul NATO', a afirmat oficialul american, potrivit Agerpres.

Generalul-maior Tomiţă-Cătălin Tomescu a vorbit despre caracterul defensiv şi de descurajare al Defender - Europe.

'Exerciţiul în sine, cât şi celelate sunt pentru apărarea regiunii noastre şi a ţării noastre. Ne antrenăm pentru asta. Exerciţiul nu are nicio tentă ofensivă. Toate exerciţiile sunt desfăşurate pentru apărarea teritoriului nostru. Spuneam de multe ori - o armată nu se construieşte neapărat ca să câştigi un război, ci mai mult ca să îl previi. Exerciţiile noastre acest rol îl au', a spus el. Totodată, Comandantul MNC-SE a declarat că 'problematica în regiunea Mării Negre este extrem de complexă'.

'Din acest considerent şi exerciţiul acesta a fost abordat prin prisma Comandamentului Forţelor Americane din Europa, a fost abordat pe zona sudică', a afirmat Tomiţă-Cătălin Tomescu.

Generalul-locotenent Sir Edward Smyth-Osbourne a amintit de situaţia din regiunea Mării Negre şi de angajamentul ţărilor aliate.

'Există, în mod clar, fără ambiguitate, conflict în regiune. Iar acest lucru se întâmplă din 2014. Avem un angajament durabil în cadrul alianţei către toţi aliaţii noştri şi vom îndeplini acest angajament, pentru a-i susţine, pentru a ne descuraja adversarii şi dacă este nevoie să luptăm şi să apărăm alături de aliaţii noştri', a arătat acesta.

Exerciţiul de comandament Defender - Europe 21 CAX/CPX în România - parte a exerciţiului multinaţional întrunit Defender - Europe 21 - este în desfăşurare, fiind planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA pentru Europa şi Africa.

La acesta participă Corpul V al Forţelor Terestre ale SUA şi HQ MNC-SE, cu sprijinul HQ ARRC. Activitatea, de tip terrain walk, a urmărit recunoaşterea - de comandanţii structurilor implicate - a elementelor de teren asociate exerciţiului, atât din România cât şi din Bulgaria, care influenţează decisiv acţiunile militare, pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor operaţiei şi desfăşurarea cât mai realistă a exerciţiului.

Exerciţiul de comandament Defender-Europe 21 CAX/CPX, HQ MNC-SE beneficiază de sprijinul USAREUR-AF şi al Corpului Aliat de Reacţie Rapidă (HQ ARRC). În acest sens, peste 100 de militari din cadrul HQ ARRC vor încadra poziţii şi se vor instrui în comun cu personalul HQ MNC-SE în activităţi de planificare şi conducere a operaţiilor militare, în vederea realizării Capabilităţii Operaţionale Iniţiale (IOC), în baza memorandumului încheiat între cele două comandamente din Structura de Forţe a NATO.

Defender Europe 21 este un exerciţiu multinaţional întrunit, de mare amploare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA pentru Europa şi Africa, având ca scop creşterea capacităţii de reacţie şi a nivelului de interoperabilitate ale Forţelor Terestre ale SUA cu forţele ţărilor membre ale NATO şi partenere. Aflat în plină desfăşurare, DEFENDER-EUROPE 21 integrează aproximativ 28.000 de militari aparţinând forţelor aliate şi partenere din 27 de naţiuni care se instruiesc, simultan, în peste 30 de zone de antrenament în 12 ţări. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel