Serbia a achiziţionat sisteme de rachete antitanc Kornet de la Rusia (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Serbia a reuşit să achiziţioneze sisteme de rachete antitanc Kornet de la Rusia, precum şi cantităţi semnificative de rachete şi lansatoare pentru a spori capacităţile operaţionale ale forţelor sale armate, a anunţat luni preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a asistat la o demonstraţie a capabilităţilor Brigăzii 72 de operaţiuni speciale a Forţelor armate sârbe, în cadrul căreia a fost prezentat şi sistemul de rachete Kornet la Pancevo, bază militară situată în apropiere de Belgrad, potrivit agenţiei de presă Tanjug.

Într-un discurs, preşedintele Vucic a mulţumit Forţelor armatei sârbe pentru apărarea ţării şi protejarea securităţii acesteia, apreciind în termeni elogioşi achiziţionarea sistemelor de rachete Kornet de la Rusia, despre care a spus că ar fi ' una dintre cele mai bune arme antitanc din lume'.



Prin achiziţia unui număr semnificativ de rachete şi lansatoare, Serbia a consolidat capacităţile operaţionale ale Forţelor sale armate, a adăugat preşedintele sârb.

Sistemele de rachete 'Kornet reprezintă o armă defensivă importantă şi un factor de descurajare faţă de orice potenţială agresiune împotriva ţării noastre', a spus Vucic.

Serbia este oricând gata pentru dialog, dar unul fără condiţii, dictat sau ordine date Belgradului, a declarat preşedintele sârb în acelaşi discurs rostit la Pancevo, întrebat despre dialogul cu Pristina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel