Vucic: Serbia achiziţionează armament, dar nu intenţionează să atace pe nimeni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serbia achiziţionează exclusiv armament defensiv şi nu va cumpăra arme care ar putea avea drept rezultat impunerea unor sancţiuni împotriva sa, a afirmat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a precizat că ţara sa nu are intenţia de a ataca pe nimeni, transmite miercuri Tanjug, potrivit Agerpres.

,,Serbia cumpără arme pentru că este o ţară liberă, o ţară mică înconjurată de state membre NATO, cu care noi dorim să avem relaţii bune. Dar nu vom fi un Bambi pe care ele îl vor devora'', a declarat Vucic într-o emisiune difuzată marţi seară de postul de televiziune public de la Belgrad.

Şeful statului sârb a explicat că nu va permite ca ţara sa să fie atât de slabă ca în anii '90 şi a adăugat că deciziile sale privind achiziţionarea de armament se bazează pe fondurile de care dispune Serbia.

Rusia va livra un sistem de rachete antiaeriene în Serbia, chiar dacă SUA au avertizat despre posibile sancțiuni împotriva țării balcanice în cazul unor astfel de achiziții.

Agenția de știri TASS din Rusia a declarat miercuri că sistemul Pantsir-S va fi livrat Serbiei "în următoarele luni, în conformitate cu contractul semnat".

Rusia va livra sistemele de rachete Pantsir-S în următoarele câteva luni, în conformitate cu contractul semnat, a declarat miercuri șeful Rosoboronexport, Alexander Mikheyev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel