Urmărește emisiunea live



Vucic nu crede în implicarea Rusiei în violențele din Serbia. Președintele sârb spune că nu e nicio diferență între media rusă și cea din SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Serbia a fost lovită în ultimele zile de un val de proteste care au transformat străzile din Belgrad într-un teatru de război.

Protestele au început după ce preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat reintroducerea de interdicţii de circulaţie la Belgrad în weekend din cauza deteriorării situaţiei epidemice a COVID-19, măsură la care s-a renunţat însă ulterior.

În urmă cu câteva zile Vucic a acuzat organizaţii de extremă dreapta şi unii ''ofiţeri de informaţii'' regionali, pe care nu i-a precizat, că pun la cale revolte pentru ''a submina poziţia Serbiei''.

În cadrul unui interviu acordat postului sârb TV Pink, citat de agenția Tass, Vucic spune că nu crede că Federația Rusă s-ar afla în spatele violențelor de pe străzile Serbiei. „Nu am nicio dovadă în acest sens”, a declarat președintele sârb. Comentând anularea unei întrevederi cu ambasadorul rus la Belgrad, care ar fi trebuit să aibă loc pe 8 iulie, decizie care a alimentat speculațiile, Vucic a afirmat că întrevederea a fost anulată din „motive tehnice” și ea va avea loc în cursul acestei zile

Sursa citată mai precizează că Vucic și-a manifestat în egală măsură nemulțumirea de modul în care protestele din Serbia au fost relatate de mass-media din Statele Unite, Germania și Rusia, precizând că nu a văzut nicio diferență între ele.

 

Vucic nu este îngrijorat că poate pierde puterea din cauza violențelor

 

2. -imagine fara descriere- (proteste_serbia_62072100.jpg)

Pe de altă parte, la finalul săptămânii trecute, Vucic a declarat că nu este îngrijorat că va pierde puterea ca urmare a protestelor, scriu și cei de la Euronews. Președintele sârb a catalogat apelul la proteste ca fiind „iresponsabil” în contextul în care pandemia de COVID-19 reprezintă în continuare un pericol real. „Implor oamenii, vă rog, trebuie să luam măsuri pentru a ne menține sănătatea în siguranță. Nimeni nu va prelua puterea cu forța. Ea a fost preluată prin alegeri legitime. Puteți protesta cât doriți când pandemia se va termina”, a mai precizat Vucic, aflat vineri în timpul unei vizite în Franța.

Autorităţile sanitare din Serbia afirmă că spitalele sunt saturate şi personalul medical este epuizat.

Potrivit datelor oficiale, până la publicarea acestei știri, în Serbia, stat cu aproximativ șapte milioane de locuitor, există confirmate 18.360 de cazuri de COVID-19, în timp ce sârbii deplâng moartea a 393 de persoane răpuse de noul coronavirus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel