Vucic a vizitat Mi-35 și Mi-17, ”gardienii cerului Serbiei” și a mulțumit ”prietenilor ruși”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele sârb Aleksandar Vucic a vizitat noile elicoptere ale Serbiei - Mi-35, Mi-17 și H145M.

În cadrul vizitei sale, președintele Vucic a subliniat că elicopterele de atac Mi-35 dispun de tehnologie de ultimă generație, fiind printre cele mai bune din lume. Vucic a lăudat și elicopterele Mi-17, sistemele lor de armament, dar și rachetele din dotare. Totodată, Mi-17 pot fi utilizate și în caz de incendii ori pentru a transporta parașutiști sau forțe speciale.

Potrivit ministerului Apărării din Serbia, lângă Mi-35 și Mi-17 au fost prezente și elicopterele Airbus H145M. H145M este un elicopter bimotor cu performanțe dovedite care a fost comandat și de Germania, Tailanda, Ungaria și Luxemburg. Sârbii au comandat nouă elicoptere europene.

În cadrul vizitei, președintele Vucic și-a arătat recunoștința pentru ”prietenii noștri ruși”, precizând că noile elicoptere sunt ”gardienii cerului Serbiei”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel