Vladimir Putin susţine că i-a propus lui Donald Trump să cumpere armament hipersonic rusesc

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta rusească Burevestnik
Racheta rusească Burevestnik

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că i-a propus omologului său american, Donald Trump, să cumpere armament hipersonic din Rusia, în cadrul eforturilor de a resuscita discuţiile cu SUA pe tema echilibrului strategic, precizează agenţia de ştiri Bloomberg.

,,I-am spus lui Donald Trump: vrei, îţi vindem? Astfel, vom echilibra totul imediat. Ce-i drept, ei (americanii) au declarat că, în curând, ei înşişi vor produce acest tip de armament. Probabil vor produce. Dar de ce să cheltuie banii, când noi deja am cheltuit pe crearea acestuia. Putem să ne înţelegem, nu în detrimentul securităţii noastre, ci cu scopul creării unui echilibru." - a declarat Vladimir Putin, în şedinţa plenară a Forumului Economic de Est.

Liderul rus a subliniat că Rusia este gata pentru un astfel de dialog, însă, deocamdată, Statele Unite nu au dat un răspuns la oferta liderului rus şi "rămân tăcute" în privinţa propunerilor Moscovei de limitare a cursei înarmării, a declarat preşedintele Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel