Vladimir Putin a dat numele de „Transilvania” unui regiment de artilerie din armata rusă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
tancul rusesc T-14 Armata
tancul rusesc T-14 Armata

Președintele rus Vladimir Putin a semnat mai multe decrete privind acordarea de titluri onorifice mai multor unități ale armatei ruse. Potrivit actelor normative, unitatile armatei ruse au primit denumiri care includ numele unor orașe ucrainene, belaruse, capitalele poloneza si germana și chiar a unei regiuni din România.

Decretele sunt publicate pe portalul oficial al informațiilor legale.

Astfel, Regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Garda Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Garda Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Garda Nejinskii” (toate fiind orase din Ucraina).

Decretele sunt semnate de Putin la 30 iunie 2018. În ele se noteaza că titlurile onorifice sunt acordate „în scopul de a păstra tradițiile istorice militare glorioase și educația militarilor în spiritul devotamentului față de patrie și loialitatea față de datoria militară“, potrivit paginaderusia.

Pe lângă aceste regimente, mai multe unitati ale armatei ruse au primit denumiri onorifice, care includ numele unor orașe din Belarus (Vitebsk, Kobrin și Slonim)

Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Garda Varsovia”, după capitala Poloniei.

Totodata, Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”, iar Divizia 150 motorizata – „Idritsa-Berlin”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel