Vlad Voiculescu arată cu degetul către spitalul ROL 2 ridicat de Armată și acuză diferențe în raportarea deceselor

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata română, în timpul ridicării spitalului militar mobil de la Ana Aslan, sursă foto: Facebook MApN
Armata română, în timpul ridicării spitalului militar mobil de la Ana Aslan, sursă foto: Facebook MApN

În urmă cu câteva zile fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a afirmat că în ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19, e o diferență de mii de persoane între cifrele oficiale raportate și cele care ajungeau la minister de la spitale. Afirmația a stârnit un val de reacții, atât în mediul politic, cât și în societate sau mass-media. Fostul ministru a numit azi spitale unde ar fi existat aceste nereguli, indicând și formaţiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Otopeni.

UPDATE - MApN reacționează după acuzele fostului ministru Vlad Voiculescu și în contrazice.

MApN a avut o reacție promptă în scandalul raportării deceselor cauzate de COVID-19. Reacția MApN vine după ce fostul ministru Vlad Voiculescu „a arătat cu degetul” și către spitalul ROL 2 din curtea institutului Ana Aslan din Otopeni, unde potrivit acestuia ar fi nereguli cu privire la numărul de decese raportate.

CITEȘTE ȘI: MApN îl contrazice pe Vlad Voiculescu. Prima reacție în scandalul raportării deceselor

Știrea inițială:

În cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa FM, Vlad Voiculescu a vorbit de data aceasta de sute de raportări greșite privind decesele, indicând spitalul Colentina.

Întrebat dacă mai cunoaște astfel de cazuri, fostul ministru a spus că și la ROL 2 ar fi o problemă cu raportările privind decesele. El a explicat și de ce nu a adus la cunoștința premierului această situație gravă.

La spitalul Colentina diferența este de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât și medicii de familie prin DSP-uri”. Fostul ministrul din partea USR-PLUS a afirmat că e vorba despre peste 500 de raportări greșite.

„Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte”, a mai adăugat Vlad Voiculescu. Întrebat dacă mai poate numi astfel de spitale unde există probleme, Vlad Voiculescu a afirmat: „Spitalul ROL 2. Adică acea unitate militară din curtea institutului Ana Aslan. Acolo există de asemenea o diferență”.

„Singura decizie rezonabilă într-o astfel de chestiune sensibilă și importantă este să faci ceea ce trebuie să faci ca să înțelegi dimensiunea problemei, după care evident că aceste lucruri ar fi trebuit să ajungă și la premier și președinte”, a mai afirmat Vlad Voiculescu, în momentul în care a fost întrebat dacă a ridicat această problemă premierului Cîțu.

Amintim că la finalul lunii martie 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, Armata României a ridicat un spital ROL 2 în curtea institutului Ana Aslan. Spitalul a devenit operațional în prezența președintelui Klaus Iohannis, ministrului Apărării Nicolae Ciucă, și a premierului de la vremea respectivă, Ludovic Orban.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel