MApN îl contrazice pe Vlad Voiculescu. Prima reacție în scandalul raportării deceselor

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

MApN a avut o reacție promptă în scandalul raportării deceselor cauzate de COVID-19. Reacția MApN vine după ce fostul ministru Vlad Voiculescu „a arătat cu degetul” și către spitalul ROL 2 din curtea institutului Ana Aslan din Otopeni, unde potrivit acestuia ar fi nereguli cu privire la numărul de decese raportate.

Vlad Voiculescu a numit azi spitale unde ar fi existat aceste nereguli, indicând și formaţiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Otopeni.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, toate decesele înregistrate în unitatea medicală ridicată de Armată „au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Redăm integral comunicatul MApN:

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări:

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, precizează MApN.

Amintim că la finalul lunii martie 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, Armata României a ridicat un spital ROL 2 în curtea institutului Ana Aslan. Spitalul a devenit operațional în prezența președintelui Klaus Iohannis, ministrului Apărării Nicolae Ciucă, și a premierului de la vremea respectivă, Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: Vlad Voiculescu arată cu degetul către spitalul ROL 2 ridicat de Armată și acuză diferențe în raportarea deceselor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel