Comandantul Corpului V al Forțelor Terestre ale SUA va efectua o vizită în România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul Corpului V al Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, generalul-locotenent John Kolasheski, va efectua, în perioada 7-9 mai, o vizită de lucru în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), generalul-maior Iulian Berdilă.

În acest context, vineri, 7 mai, de la ora 16.45, la sediul SMFT vor avea loc declarații de presă susținute de șeful Forțelor Terestre Române, generalul-maior Iulian Berdilă, comandantul Corpului V al Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, generalul-locotenent John Kolasheski, și comandantul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-maior Tomiță-Cătălin Tomescu, se precizează într-un comunicat de presă al MApN.

La 10 noiembrie 2020, Forțele Terestre ale Statelor Unite al Americii au anunțat unificarea comandamentelor forțelor terestre ale Armatei SUA din Europa și Africa într-un singur comandament, cu scopul de a descuraja potențialele amenințări și de a asigura aliații și partenerii de angajamentul SUA pentru menținerea păcii și stabilității pe cele două continente.

În cadrul acestui proces de transformare a fost reactivat Corpul V al Forțelor Terestre ale Statelor Unite al Americii, dislocat la Fort Knox, Kentucky, SUA, care, în scopul promovării interoperabilității și descurajării oricărei agresiuni, are misiunea de a pregăti și asigura capabilitățile necesare unui comandament de nivel Corp în Europa, la Poznan/Polonia, până în luna noiembrie 2021.

Corpul V participă la activitățile de instruire planificate în cadrul exercițiului multinațional ”DEFENDER EUROPE 21” aflat în plină desfășurare, care integrează aproximativ 28.000 de militari aparținând forțelor aliate și partenere din 27 de națiuni care se instruiesc simultan, în peste 30 de zone de antrenament din mai mult de 12 țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel