Virgil Popescu dă exemplul centrelor F-16 de la Bacău și Black Hawk de la Romaero. „Dorim ca latura economică să o ajungă pe cea militară”

F-16, România. Sursă foto: MApN
F-16, România. Sursă foto: MApN

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a participat în urmă cu două zile exercițiul militar româno-american Rapid Falcon. 

 

În cadrul declarațiilor pe care le-a făcut la Baza Mihail Kogălniceanu, ministrul Virgil Popescu a subliniat că doreşte ca latura economică a parteneriatului strategic între România și SUA să ajungă din urmă latura militară.

Ministrul a lăudat exemplele de succes precum centrul de mentenanță al avioanelor de vânătoare F-16 de la Aerostar Bacău, dar și viitorul centru de mentenanță pentru elicopterele Black Hawk care va fi la Romaero.

Amintim că în luna august a fost semnat protocolul de colaborare între Statul Major al Forțelor Aeriene și S.C. Aerostar S.A. În urma acestui protocol, Aerostar Bacău devine oficial Centru de Mentenanță pentru aeronavele F-16 ale României.

„Avem exemple deja de succes, avem de exemplu centrul de mentenanţă al avioanelor F-16 de la Aerostar Bacău, avem viitorul centru de mentenanţă pentru elicopterul Black Hawk, de la Romaero, care arată că industria de apărare porneşte datorită cooperării industriale cu industria din Statele Unite de înzestrare a armatei.

Să nu uităm acordul interguvernamental care a fost parafat la Washington în cursul lunii septembrie, prin care cooperarea în domeniul energiei nucleare civile a început între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite, iar retehnologizarea reactorului unu, ca şi al reactoarelor trei şi patru de la Cernavodă se va face într-un consorţiu euroatlantic cu finanţare americană. (...) Dacă vorbim de gazele naturale, nu trebuie uitată investiţia americană de aici de la malul mării, Black Sea Oil & Gas va scoate prima cantitate de gaz în cursul anului viitor, prima exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră", a declarat ministrul Economiei.

Virgil Popescu a făcut către investitorii americani un nou apel ca să vină în România, în condiţiile în care Guvernul de la Bucureşti le asigură predictibilitate şi stabilitate.

CITEȘTE ȘI: Avioane F-16 pentru România| Ciucă: Analizăm posibilitatea achiziţiei a unei noi escadrile

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel