Versiunile SEPv2/SEPv3 ale tancului american Abrams vor dispune de sisteme active de protecție TROPHY. Livrarea se va face până în 2027

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc american M1 Abrams
Tanc american M1 Abrams

Departamentul Apărării al SUA (DoD) a anunțat, pe 7 iulie, că General Dynamics Land Systems (GDLS) a primit un contract în valoare de 280 de milioane de dolari pentru achiziționarea mai multor sisteme active de protecție TROPHY pentru tancurile Abrams, în versiunele M1A2 SEPv2 și M1A2 SEPv3.

GDLS este contractorul principal responsabil pentru livrarea noilor tancuri Abrams M1A2 SEPv2 și M1A2 SEPv3, în timp ce sistemul Trophy este livrat de companiile Leonardo DRS și Rafael Advanced Defense Systems din Israel.

Potrivit unui comunicat de presă al Pentagonului, sisteme active de protecție TROPHY, care vor oferi un nivel ridicat de protecție împotriva rachetelor antitanc, urmează să fie livrate până în iulie 2027.

Contractul anunţat pe 7 iulie vine ca o continuare a primei etape de implementare a sistemului active de protecție TROPHY pe tancurile armatei SUA. La începutul anului 2021,Compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems a anunța că a finalizat livrarea unui prim lot de sisteme active de protecţie “Trophy” (APS), comandate de armata SUA pentru a fi instalate pe tancurile principale de luptă Abrams.

Această primă livrare a marcat o etapă importantă carea venea în sprijinul eforturilor armatei SUA de a instala sisteme active de protecţie “Trophy” pe mai multe tancuri Abram, în special pe versiunea M1A2 SEPv3. Proiectul a fost realizat împreună cu partenerul companiei Rafael, Leonardo DRS.

Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

 

US Army intenționează să echipeze un lot mare de M1A2 SEPv3 cu sistemul activ de protecție Trophy 

 

În octombrie 2015, M1A2 SP V3 a fost prezentat pentru prima dată la expoziția de apărare AUSA din Washington DC.

Aceasta este cea mai nouă versiune a M1 Abrams și  va aduce un mare plus legendarului tanc american, făcându-i pe mulţi să-l considere ce mai avansată maşinărie de luptă, din punct de vedere tehnologic, a Forţelor Terestre Americane. 

Primul pachet de upgrade pentru M1A2 SEP V2 la configurația V3 a fost comandat în decembrie 2015, iar primele tancuri aduse la acest nou standard au fost livrate armatei SUA în octombrie 2017. În iulie 2018, Statele Unite au solicitat companiei General Dynamics să actualizeze 100 de tancuri M1A1 la standardul M1A2 SEPv3, iar în 2019 a făcut o comandă suplimentară pentru actualizarea a încă 174 de tancuri M1A1.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel