Venezuela susține că s-a infiltrat în serviciile și Armata Columbiei care plănuiau să arunce în aer Guvernul

Tudor Curtifan / 19 mai 2020 / 13:05
Armată Venezuela
Armată Venezuela

Venezuela, care investighează o presupusă implicare a Columbiei într-o încercare de a-l răsturna pe preşedintele Nicolas Maduro, a declarat luni că s-a infiltrat în serviciile de informaţii şi forţele armate ale vecinului său, relatează Agerpres, care citează DPA.

Ministrul Informaţiilor, Jorge Rodriguez, a comentat în legătură cu investigaţia unor tentative de incursiuni, în urma cărora zeci de persoane, inclusiv doi cetăţeni americani, au fost arestate la începutul acestei luni.

Unul dintre deţinuţii americani a declarat că o firmă de securitate din Florida l-a angajat să antreneze venezueleni în Columbia şi a planificat să ia controlul asupra capitalei Caracas şi să-l ducă pe Maduro cu un avion în Statele Unite.

Rodriguez a spus că Venezuela s-a "infiltrat în serviciile de informaţii columbiene, în interiorul forţelor armate columbiene", ceea ce a permis Caracasului să obţină "multe ore de înregistrări."

Potrivit ministrului, complotiştii plănuiseră să arunce în aer sediul Guvernului din Caracas.

El a spus că există indicii de implicare a Columbiei şi a traficanţilor de droguri, precum şi a Statelor Unite, a agenţiei lor de informaţii (CIA), a agenţiei americane antidrog (DEA) şi a liderului opoziţiei venezuelene, Juan Guaido.

Guvernele Statelor Unite şi Columbiei au negat implicarea.

Venezuela se află într-o criză economică şi politică profundă ce a determinat peste 4 milioane de cetăţeni ai săi să îşi părăsească ţară. Washingtonul şi aliatul său Bogota nu recunosc guvernul lui Maduro şi îl consideră pe Guaido preşedintele legitim al Venezuelei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy