Venezuela. Mii de militari, promovați de Maduro pentru ”fidelitate”

Darius Muresan |
Data publicării:

Guvernul venezuelan a promovat luni 16.900 de militari ca recunoştinţă pentru "fidelitatea" lor faţă de preşedintele socialist Nicolas Maduro.

De-a lungul timpului Nicolas Maduro a denunţat mai multe comploturi împotriva lui în rândul armatei, sprijinul său tradiţional, relatează AFP.

"Am evaluat fidelitatea pe care fiecare bărbat şi fiecare femeie a pus-o în mâinile sale, gândurile sale, modul său de a acţiona, în fiecare sarcină îndeplinită în gradul său", a declarat în cursul unei ceremonii ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino.

Preşedintele Maduro şi-a intensificat în ultimele luni apelurile adresate armatei pentru "a strânge rândurile împotriva trădării", denunţând planuri pentru a diviza militarii şi a provoca prăbuşirea lui, în contextul în care această ţară producătoare de petrol se confruntă cu o gravă criză politică şi economică.

La 24 mai, patru zile după realegerea sa, contestată de o mare parte a comunităţii internaţionale, şeful statului a anunţat arestarea unui grup de militari acuzaţi că au conspirat împotriva scrutinului.

Potrivit lui Alfonso Medina, unul dintre avocaţii apărării în acest dosar, opt militari - printre care doi generali - şi un civil au fost puşi sub acuzare de un tribunal militar pentru trădare faţă de patrie, îndemn la revoltă şi nesupunere.

ONG-ul Foro Penal, care îi apără pe opozanţii acuzaţi de crime politice, a anunţat, de asemenea, la 20 iunie, că cinci militari şi trei civili au fost condamnaţi la pedepse între trei şi şase ani de închisoare, pentru participare la un complot pucist denunţat de preşedintele Maduro în 2015.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel