Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Biroul Federal de Investigații din Statele Unite (FBI) cere sprijinul cetăţenilor americani pentru găsirea unui Humvee furat vineri dimineață, 15 ianuarie 2020, dintr-un depozit de vehicule militare al Gărzii Naţionale a SUA din California.

Conform informațiilor publicate de autorități şi citate de cotidianul american Los Angeles Times, vehiculul de tip Humvee aparţinea Batalionul de Sprijin al celei de-a 40-a Brigăzii a Gărzii Naționale.

Sursa citată precizează că vehiculul militar a fost furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale din Bell, care găzduiește, de asemenea, un centru regional de recrutare, dar şi rezervişti ai US Army, US Navy şi Marine Corps.

Atât militarii Gărzii Naţionale, cât şi cei ai US Army îşi ţin vehiculele militare la comun într-un depozit.

Sursa citată precizează că vehiculul poate fi identificat uşor, deoarece este vopsit în camuflaj verde, are însemne oficiale, iar numărul de înmatriculare este: 40TH BSB.

„Am fost la presă cât de repede am putut sperând că cineva o să recunoască vehiculul”, a spus Laura Eimiller, reprezentantă a biroului FBI din Los Angeles.

Vehiculul valorează 120.000 de dolari și există o recompensă de 10.000 de dolari pentru oricine oferă informaţii care pot ajuta la găsirea acestuia. Persoana care a furat vehiculul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

FBI-ul îi roagă pe cetăţenii americani care pot oferi detalii despre locul în care se află vehiculul de tip Humvee să sune la numărul de telefon: (310) 477-6565.

La mai puțin de două săptămâni după protestele de la Capitolul SUA, circulă zvonuri despre alte posibile incidente de acest fel, iar furtul unui astfel de vehicul a stârnit discuţii aprinse pe rețelele de socializare, mai ales că militarii Gărzii Naţionale asigură acum securitatea acestei clădire, iar FBI a dispus verificarea tuturor militarilor detaşaţi aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel