Vasile Dîncu: Armata României are 70.000 de militari profesioniști. Suplimentarea nu este o prioritate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata României este una dintre cele mai importante din Europa, declară Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în cadrul unui interviu acordat postului de radio RFI România. 

Dîncu a ţinut sa precizeze că nu are în vedere creșterea numărului de soldați profesioniști, deoarece pune mai mult accentul pe calitate, iar unul dintre obiective în acest sens tine de pregătirea din ce în ce mai bună a resursei umane din armată, la nivel de experți, de expertiză. 

,,Sunt date publice. Armata României este o armată profesionistă. Există o transparență NATO destul de importantă în acest sens. Armata României are peste 70.000 de oameni, de militari profesioniști'', a spus Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, când a fost întrebat la RFI România câţi militari are Armata României.

,,Sigur că aici se adaugă și rezerviști și alte forme, dar acestea nu intră în armata regulată. Armata regulată a noastră este în jur de 70.000, una din cele mai importante din Europa”, a ţinut să precizeze Dîncu.

 

Ministrul Apărării precizează că suplimentarea numărului de militari nu este o prioritate

 

,,Sunt unele țări care au încercat și au specificat în ultima vreme în strategiile lor despre suplimentarea numărului de militari. Deocamdată, noi lucrăm în altă zonă, pregătirea din ce în ce mai bună a resursei umane din armată, la nivel de experți, de expertiză. De asemenea, vrem să mărim retenția în cadrul resursei umane din armată’’, a spus Vasile Dîncu.

,,Vrem de asemenea să aducem oameni cât mai buni în armată, un proces de selecție și de atragere pentru meseria militară, pentru profesia de militar a celor mai buni studenți, a celor mai buni elevi, absolvenți, deci mergem în zona aceasta de calitate, mai degrabă, chiar dacă nici numărul, nici cantitatea nu este un element care trebuie lăsat deoparte, pentru că în general, efectivele au crescut în ultimii ani, în mai multe țări”, a mai precizat Ministrul Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel