Vânzările de arme au atins un nou record în SUA, în contextul violențelor fără precedent din State

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: NRA - National Rifle Association of America - Facebook
Sursă foto: NRA - National Rifle Association of America - Facebook

Vânzările de arme au atins un nou record în luna iunie în Statele Unite ale Americii.

Potrivit unor statistici ale FBI, bazate pe verificările de cazier ale celor care doresc să achiziționeze o armă, luna iunie a adus un nou record în SUA.

În contextul pandemiei, crizei economice, dar mai ales al protestelor violente care au loc în SUA și a faptului că în multe consilii conduse de democrați s-a decis reducerea fondurilor acordate poliției, americanii au luat cu asalt magazinele de arme.

Potrivit Fox News, doar în luna iunie s-au înregistrat în State peste 3.9 milioane de verificări de cazier în vederea achiziționării armelor. Cifra este un record din 1998 încoace de când s-a implementat acest sistem de verificare. Statisticile au fost publicate de FBI.

SUA se confruntă cu o serie de proteste violente izbucnite după moartea lui George Floyd, un cetățean american de culoare, ucis în timpul arestării de către poliție. Donald Trump a denunțat deturnarea protestelor pașnice de către extrema stângă.

2. -imagine fara descriere- (proteste_sua_america_28565300.jpg)

În acest sens, președintele republican Donald Trump a anunțat printr-o postare pe Twitter, pe data de 31 mai, că Antifa va fi declarată organizație teroristă în Statele Unite.

Protestele desfășurate sub sloganul „Black Lives Matter” s-au extins la nivel mondial, fiind vandalizate și decapitate chiar și statui ale lui Abraham Lincoln, George Washington, Cristofor Columb, Winston Churchill, ori Memorialul Victimelor Comunismului din Washington DC. Totodată, sute de magazine și de mașini au fost sparte și incendiate de către protestatari.

Un episod elocvent a avut loc în urmă cu câteva zile, deveinnd viral pe rețelele de socializare, când în orașul american St. Louis, un cuplu a fost nevoit să își apare proprietatea privată cu ajutorul armelor, după ce mai mulți manifestanți au pătruns pe proprietatea acestora. Relatarea episodului de către presa de stânga din SUA a născut controverse care a acuzat că cei doi au amenințat cu arme de foc protestatari pașnici.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel