Membrii Antifa au vandalizat Memorialul Victimelor Comunismului din Washington DC

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Memorialul Victimelor Comunismului din Washington DC, vandalizat de către membrii grupului de extremă stânga Antifa. Sursă foto: inliniedreapta.net
Memorialul Victimelor Comunismului din Washington DC, vandalizat de către membrii grupului de extremă stânga Antifa. Sursă foto: inliniedreapta.net

În cadrul protestelor care se desfășoară de câteva zile în Statele Unite, Memorialul Victimelor Comunismului din capitala Washington DC a fost vandalizat.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook de către Fundația Memorială a Victimelor Comunismului. Nu este prima oară când monumentul ridicat în memoria celor peste 100 de milioane de victime ale comunismului este vandalizat de către cei de la Antifa.

 

 

„Având în vedere că grupurile Antifa susțin în mod deschis ideologia marxistă și au vandalizat și în trecut memorialul nostru, nu este surprinzător că grupul să-l vandalizeze și să dezonoreze din nou memoria a peste 100 de milioane de morți”, a afirmat directorul executiv al Fundației Memoriale a Victimelor Comunismului, Marion Smith, pentru Daily Caller News Foundation, citat de jurnaliștii publicației În Linie Dreaptă.

Statuia a fost ridicată în memoria „Zeiței Democrației” care a fost ridicată inițial de către studenții chinezi care au protestat și au fost masacrați în Piața Tiananmen din Beijing, în iunie 1989, mai amintește sursa citată.

După ce au vandalizat memorialul victimelor comunismului, cei de la Antifa s-au fotografiat arătând degetul mijlociu piedestalului statuii unde este inscripționat mesajul: „Pentru cele mai bine de o sută de milioane de victime ale comunismului și pentru cei care iubesc libertatea”.

Președintele republican Donald Trump a anunțat printr-o postare pe Twitter, pe data de 31 mai, că Antifa va fi declarată organizație teroristă în Statele Unite.

SUA se confruntă cu o serie de proteste violente izbucnite după moartea lui George Floyd, un cetățean american de culoare, ucis în timpul arestării de către poliție. Donald Trump a denunțat deturnarea protestelor pașnice de către extrema stângă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel