Statui ale lui Cristofor Columb, decapitate și vandalizate de protestatari în SUA (VIDEO)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Statuia lui Cristofor Columb, decapitată de protestatari în SUA. Sursă foto: Agerpres
Statuia lui Cristofor Columb, decapitată de protestatari în SUA. Sursă foto: Agerpres

O statuie a lui Cristofor Columb a fost decapitată marţi seară la Boston şi o alta a fost târâtă lângă un lac în Virginia, ca urmare a mişcării anti-rasiste relansate în Statele Unite după moartea lui George Floyd, informează Agerpres, care citează AFP. 

În Boston, statuia ridicată în onoarea exploratorului italian era amplasată în parcul Cristofor Columb, în inima acestui oraş din New England. Statuia mai fusese vandalizată, imaginea lui Cristofor Columb fiind contestată în Statele Unite de câţiva ani.

 

Navigatorul genovez, prezentat mult timp drept 'descoperitorul Americii', este considerat acum ca fiind una din figurile genocidului amerindienilor, şi indigenilor în general, fiind contestat în aceeaşi măsură ca stăpânii de sclavi sau generalii confederaţi din timpul războiului civil american.

O altă statuie a exploratorului a fost înlăturată marţi seară în Richmond, Virginia şi târâtă lângă un lac. Guvernatorul statului Virginia, unde s-au instalat primii colonişti englezi şi care a devenit ulterior centrul Americii sclavagiste, a spus săptămâna trecută că vor să înlăture rapid o altă statuie din oraş, cea a comandantului-şef al armatei sudiste, generalul Robert E. Lee.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel