Statuia lui Winston Churchill, vandalizată chiar de la D-Day: Debarcarea din Normandia (Video)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Statuia vandalizată a marelui premier britanic Winston Churchill, în timpul protestelor din Londra, chiar în momentul în care s-au împlinit 76 de ani de la D-Day. Sursă foto: YouTube
Statuia vandalizată a marelui premier britanic Winston Churchill, în timpul protestelor din Londra, chiar în momentul în care s-au împlinit 76 de ani de la D-Day. Sursă foto: YouTube

Statuia lui Winston Churchill din Londra a fost vandalizată chiar în cursul zilei de ieri, când s-au împlinit 76 de ani de la poate cel mai important moment al eliberării Europei de sub Germania nazistă: D-Day - Debarcarea din Normandia.

Mii de persoane au luat parte la Londra la protestul Black Lives Matter în memoria lui George Floyd, cetățeanul american de culoare ucis în urmă cu două săptămâni în timpul arestării în Statele Unite. 

Din păcate situația a degenerat și au fost înregistrate violențe. Potrivit celor de la Mirror, mai multe persoane s-au urcat pe statuia liderului britanic Winston Churchill care a fost ulterior vandalizată, pe ea fiind scrise mesaje împotriva forțelor de ordine. 

Ulterior, poliția britanică a înconjurat statuia în încercarea de a o apăra de mulțimea devenită violentă.

Protestele din Londra au avut loc în faţa Parlamentului. Oamenii au ținut pancarte cu sloganul "Black Lives Matter" (n.r. - Vieţile negrilor contează).

A fost vandalizată și statuia lui Abraham Lincoln, aflată în apropiere.

Protestatarii au scandat slogane precum „Churchill a fost un rasist”.



Această mişcare mondială de protest se adaugă furiei care a cuprins Statele Unite după moartea lui George Floyd, asfixiat de un poliţist alb la sfârşitul lunii mai, în Minneapolis. Această dramă a reînviat aspiraţiile de schimbare după ce a scos la iveală rănile rasismului.

Debarcarea din Normandia e cea mai mare operațiune amfibie din istorie și a implicat aproximativ trei milioane de soldați care au traversat Canalul Mânecii din Anglia în Normandia. Debarcarea din Normandia a fost parte a Operațiunii Overlord și a fost cel mai important moment din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în ceea ce privește eliberarea Europei de sub Germania nazistă. 

Marea Britanie fusese condusă în perioada războiului de Winston Churchill, unul din cei mai mari oameni de stat din istorie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel