Vânătorii de munte, antrenamente în poligonul Bogata

Eduard Pascu |
Data publicării:

În perioada 28 septembrie – 02 octombrie, Comandamentul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a organizat și condus, în poligonul de instruire „Bogata”, exercițiul de comandament cu trupe în teren „OLT-20”, transmite MApN.

Obiectivul principal al acestui exercițiu a fost perfecționarea pregătirii comandamentului în planificarea și conducerea acțiunilor militare în teren și evaluarea forțelor.

Una din etapele importante ale exercițiului a constituit-o desfășurarea unui exercițiu tactic cu trupe în teren de către o grupare de forțe constituită din structuri aparținând batalioanelor de manevră ale marii unități (Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” din garnizoana Vatra Dornei, Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din garnizoana Sfântu Gheorghe și Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu” din garnizoana Miercurea Ciuc), precum și Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” din garnizoana Odorheiu Secuiesc.

2. -imagine fara descriere- (vanatori_de_munte_tragere_77536900.jpg)

De asemenea, batalioanele au organizat și desfășurat exerciții tactice cu trageri de luptă, pe timpul cărora comandanții batalioanelor au urmărit îmbunătățirea coeziunii de grup precum perfecționarea deprinderilor de trăgători dobândite de către militari pe timpul ședințelor de instruire. Cu această ocazie au fost executate trageri atât cu armamentul individual de infanterie și mitralierele din dotarea mașinilor de luptă ale vânătorilor de munte și transportoarelor blindate, cât și cu aruncătoarele de bombe cal. 120 mm din organica Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara”.

3. -imagine fara descriere- (vanatori_de_munte_blindate_78841500.jpg)



"Deși vremea nu a fost „prietenoasăˮ cu militarii (a plouat în cea mai mare a timpului), iar timpul prevăzut acestor activități a fost relativ scurt, aceștia au reușit să-și amenajeze punctele de comandă și cartiruirea trupelor în condiții foarte bune și totodată să-și îndeplinească obiectivele de instruire stabilite de către comandanții unităților, aspect scos în evidență de către aceștia pe timpul analizei post acțiune a exercițiului.
La activitate au participat aproximativ 350 de militari", transmite MApN.

 

 

Citește și: Trageri experimentale cu obuzierul de calibru 152 mm, în Poligonul Capu Midia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel