Uzbekistanul modernizează tancurile principale de luptă T-64

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata uzbekă a început să-și modernizeze flota de tancuri principale de luptă T-64 (MBT) la standardul T-64MV, în urma unei serii de teste trecute cu succes, a anunțat Comitetul de Stat al Republicii Uzbekistan pentru Industria Apărării.

Actualizarea include înlocuirea motorului diesel cu 5 cilindri 5TDF standard MBT cu motorul V-84 de 840 CP, care este utilizat de familia de tancuri principale de luptă T-72. Schimbarea motorului va crește mobilitatea tancului T-64MV la același nivel cu cel al T-72 și îi va permite să funcționeze în „toate condițiile climatice”, se mai arată într-un comunicat citat de publicația Janes.

Aceste îmbunătățiri au fost obținute cu toate că pe tanc a fost adăugată armură reactivă explozivă atât pe turelă, cât și pe părțile laterale. Modernizarea tancului va include și un nou sistem digital pentru comunicații.

Citește și: Ministrul Apărării din Uzbekistan în vizită oficială la Departamentul de Apărare al SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel