Ministrul Apărării din Uzbekistan în vizită oficială la Departamentul de Apărare al SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul Apărării, dr. Mark T. Esper l-a primit pe Ministrul Apărării din Uzbekistan, Bakhodir Kurbanov, pentru a discuta despre relațiile militare dintre țările lor.

"Uzbekistanul este un partener respectat și apreciat, în special în sprijinul operațiunilor militare din Afganistan", a spus Esper lui Kurbanov.

Statele Unite și Uzbekistan lucrează îndeaproape pe probleme precum combaterea terorismului, securitatea frontierelor și apărarea clădirilor instituțiilor, a spus Esper, menționând că Uzbekistanul dezvoltă un plan de studii pentru Academia Forțelor Armate din Uzbekistan.
Ca parte a acestei dezvoltări, a spus el, Kurbanov a vizitat mai multe baze din Statele Unite, legate de acest efort, inclusiv Institutul de Apărare a Limbii de la baza comună San Antonio, Texas, unde trei ofițeri militari uzbeci învață limba engleză și Baza Forțelor Aeriene Columb din Mississippi, unde un piloții uzbeci vor participa de anul viitor la programul de conducere al Aviației.

"Căutăm noi modalități de a ne dezvolta cooperarea și vom discuta acest lucru astăzi", a adăugat Esper.

Esper a menționat că Uzbekistanul are deja o relație militară bună cu SUA, nu numai în Afganistan, ci și în Programul de parteneriat de stat, în care Uzbekistanul și Garda Națională din Mississippi sunt parteneri.

Vezi și: US Marine Corps au un nou comandant 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel