USS Bonhomme Richard arde în continuare. Experții militari se tem că nava amfibie de asalt nu va mai putea fi salvată (Video)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu pe USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy
Incendiu pe USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy

Incendiul care a izbucnit pe nava amfibie de asalt USS Bonhomme Richard nu a fost încă stins iar unele voci se tem că nava nu va mai putea fi salvată.

În momentul izbucnirii incendiului, nava de de desant USS Bonhomme Richard (LHD-6) a US Navy se afla ancorată într-unul dintre docurile bazei navale San Diego, baza sa de origine.

Nava se află în San Diego fiind supusă unui program de mentenanţă şi mai multor lucrări de întreţinere planificate de către Marina Statelor Unite ale Americii. Din păcate, o explozie urmată de un incendiu puternic a avut loc în timp ce nava se afla la baza navală.

1. Incendiu p (uss_bonhomme_richard_us_navy_incendiu_44819300.jpeg)

Explozia, a cărei cauză rămâne necunoscută, s-a produs în timp ce 160 de marinari se aflau la bordul navei. Nu au existat victime, cu toate că unele persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale minore.

Însă nava amfibie de asalt USS Bonhomme Richard arde și la această oră. Mai multe elicoptere care oferă asistență bărcilor de pompieri încearcă să stingă focul. 

 

 

În momentul izbucnirii incendiului, șeful pompierilor din San Diego a declarat presei de peste ocean că incendiul ar putea continua "zile întregi". În acest sens, soarta navei americane este incertă.

Potrivit publicațiilor Stripes și The San Diego Union-Tribune, care citează experți militari, există temeri că USS Bonhomme Richard nu va mai putea fi salvată. Într-un asemenea scenariu, menționează sursa citată, USS Bonhomme Richard ar fi printre cele mai importante nave pe care US Navy le pierde în istoria sa, mai ales pe timp de pace.

Iar în cazul în care aceasta va fi salvată, nava nu va putea fi operațională pentru o perioadă îndelungată de timp.

USS Bonhomme Richard este supusă unor modernizări pentru a putea transporta aeronave F-35B.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel