US Navy vrea să dispună de un total de 500 de nave, dintre care 150 vor fi fără echipaj

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Marina SUA intenționează ca până în anul 2045 să opereze o flotă alcătuită din 500 de nave, dintre care 150 vor fi fără echipaj.

Marina SUA vrea să își dubleze numărul de submarine ca parte a unui plan de modernizare pentru a construi mai mult de 500 de nave până în 2045 pentru a menține un avantaj competitiv față de alte puteri navale precum China și Rusia, a declarat marți secretarul apărării, Mark Esper, potrivit Stripes.com.

La sfârșitul lunii septembrie, US Navy a trimis mai multe rapoarte către secretarul american al apărării, Mark Esper. În aceste rapoarte se menţiona că US Navy ar trebui să aibă pe mare între 480 și 534 de nave, atât cu echipaj, cât și fără echipaj. Dacă este să ne luăm după aceste rapoarte, acest lucru înseamnă că US Navy vrea o creștere cu 35% a dimensiunii flotei sale de nave, față de obiectivul precedent de 355 de nave.

Într-o adresă către RAND Corporation – think tank care a fost fondată cu scopul de a efectua cercetare și analiză pentru forțele armate ale Statelor Unite – înaintata la începutul acestei luni, Esper s-a referit la o viitoare flota a US Navy compusa din „peste 350 de nave”, potrivit Defense World.

Datat la 1 octombrie, planul US Navy urmărește înzestrarea cu încă 8-11 portavioane nucleare și 70-80 de submarine, pe lângă cele 11 portavioane nucleare și respectiv 55 de submarine deja existente.

În cadrul unui eveniment găzduit săptămâna acesta de grupul de reflecție al Centrului pentru Evaluări Strategice și Bugetare din Washington DC, Mark Esper a sugerat că US Navy ar trebui să primească, pe an, trei noi submarine din clasa Virginia. Producătorii General Dynamics Electric Boat și Huntington Ingalls Industries livrează în prezent, în fiecare an, două nave din clasa Virginia.

 

Marina SUA planifică 500 de flote navale, inclusiv 150 fără pilot

 

US Navy va înveşti sume importante de bani în dezvoltarea de nave fără pilot. Flota fantomă, așa cum a fost numită, va trebui să aibă în jur de 150 de nave fără pilot şi va îndeplini o varietate de misiuni - de la aprovizionare și supraveghere până la lansări de rachete.

La începutul acestei luni, prototipul Şea Hunter [vehicul de suprafață fără pilot] a finalizat o altă etapă de testare, alături de distrugătorul Russell, demonstrând că vehiculele de suprafață fără pilot sunt fezabile din punct de vedere tehnologic și valoroase din punct de vedere operațional.

În prezent, US Navy are 293 de nave, față de 350 de nave de război câte are Marina chineza. Republica Populară Chineză are aproximativ 350 de nave și submarine, inclusiv peste 130 de distrugătoare. În comparație, de la începutul anului 2020, US Navy dispune de aproximativ 293 de nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel