US Navy a scufundat o navă în Atlantic

Eduard Pascu / 04 dec 2019 / 14:37

Comanda Sudică a US Navy a confirmat că nava de luptă din clasa Freedom, USS Detroit (LCS 7) a scufundat o navă în Atlanticul de Vest pe 23 noiembrie, transmite defence blog.

Într-un comunicat de presă al US Navy se afirmă că USS Detroit (LCS 7) a scufundat nava abandonată întâlnită în timpul desfășurării în zona de responsabilitate a Comandamentului Sud al Statelor Unite, pentru că reprezenta un pericol pentru navigație.

În timpul acestei desfășurări în zonele din Caraibe, America Centrală și America Latină, USS Detroit, împreună cu un elicopter îmbarcat și un detașament US Cost Guard, sprijină misiunea comună Interagency Task Force South, care include patrule pentru combaterea traficului de droguri și detectarea și monitorizarea traficului ilicit în Caraibe și Pacificul de Est.

Nava de luptă USS Detroit este cea mai nouă din clasa Freedom Littoral Combat Ship de nave de război a US Navy. USS Detroit este capabil să acționeze într-o gamă largă de medii, de la ocean la apele de coastă și litorale. LCS este echipată cu arme modulare, sisteme de senzori și o varietate de vehicule cu și fără echipaj pentru a proteja zona costieră. De asemenea nava poate oferi asistență umanitară și salvare în caz de dezastre, operațiuni de căutare, salvare și operațiuni de securitate maritimă.

Vezi și: Nava USS Detroit se alătură operațiunilor antidrog din America Latină și Caraibe

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy