Nava USS Detroit se alătură operațiunilor antidrog din America Latină și Caraibe

Eduard Pascu |
Data publicării:
USS Detroit
USS Detroit

Operațiunile antidrog ale Comandamentului Sud al SUA (SOUTHCOM) în America Latină și Caraibe au fost întărite prin adăugarea navei USS Detroit (LCS 7), din clasa Freedom (LCS) care s-a alăturat misiunii în noiembrie, transmite Jane.

USS Detroit a plecat la 31 octombrie din Mayport, Florida, pentru a-și începe operațiunile SOUTHCOM participând la Operațiunea 'Martillo', care este un efort multinațional creat în 2012, menit să ajute la combaterea traficului de droguri în apele din America Centrală și Caraibe.

USS Detroit, care transportă un elicopter Seahawk MH-60S și două drone MQ-8B este primul LCS implementat pentru a sprijini „Martillo” - și a doua variantă Freedom (LCS), dislocată în regiune. Prima implementare a fost USS Freedom (LCS 1) în 2010.

"Nava de luptă LCS este potrivită pentru această regiune", a declarat amiralul Craig Faller, comandantul SOUTHCOM, în declarația sa din februarie 2019.

Pentru a monitoriza aria sa maritimă și pentru a combate traficul de droguri, SOUTHCOM a făcut lobby pentru activități navale suplimentare, inclusiv reactivarea nereușită a fregatei USN Oliver Hazard Perry. În prezent, USS Detroit este singura navă US Navy atribuită Flotei a IV-a a SUA.

Vezi și: Paza de coastă americană a capturat un submarin cu droguri (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel