Nava USS Detroit se alătură operațiunilor antidrog din America Latină și Caraibe

Eduard Pascu / 19 noi 2019 / 12:00
USS Detroit
USS Detroit

Operațiunile antidrog ale Comandamentului Sud al SUA (SOUTHCOM) în America Latină și Caraibe au fost întărite prin adăugarea navei USS Detroit (LCS 7), din clasa Freedom (LCS) care s-a alăturat misiunii în noiembrie, transmite Jane.

USS Detroit a plecat la 31 octombrie din Mayport, Florida, pentru a-și începe operațiunile SOUTHCOM participând la Operațiunea 'Martillo', care este un efort multinațional creat în 2012, menit să ajute la combaterea traficului de droguri în apele din America Centrală și Caraibe.

USS Detroit, care transportă un elicopter Seahawk MH-60S și două drone MQ-8B este primul LCS implementat pentru a sprijini „Martillo” - și a doua variantă Freedom (LCS), dislocată în regiune. Prima implementare a fost USS Freedom (LCS 1) în 2010.

"Nava de luptă LCS este potrivită pentru această regiune", a declarat amiralul Craig Faller, comandantul SOUTHCOM, în declarația sa din februarie 2019.

Pentru a monitoriza aria sa maritimă și pentru a combate traficul de droguri, SOUTHCOM a făcut lobby pentru activități navale suplimentare, inclusiv reactivarea nereușită a fregatei USN Oliver Hazard Perry. În prezent, USS Detroit este singura navă US Navy atribuită Flotei a IV-a a SUA.

Vezi și: Paza de coastă americană a capturat un submarin cu droguri (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy