US Navy a început exercițiul Black Widow 2020 în nordul Oceanului Atlantic

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a început, săptămâna trecută, în nordul Oceanului Atlantic exercițiul Black Widow 2020 destinat luptei anti submarin, deoarece Rusia continuă să își facă simțită prezența în apropierea coastei SUA.

US Navy își extinde modul în care coordonează misiunile de război antisubmarin printr-un exercițiu care a început în zona de nord a Oceanului Atlantic săptămâna trecută, deoarece Rusia continuă să aibă o prezență mai activă în apele din apropierea SUA, transmite USNI News.
Recent a fost reactivată Flota a 2-a a SUA și acum este pe deplin operațională. Exercițiul Black Widow 2020 permite structurilor de comandă să-și îmbunătățească abilitățile de război antisubmarin, mai precizează sursa citată.
Antrenamentele se vor concentra pe exerciții de război antisubmarin vor fi practicate scenarii potențiale de luptă și se va pune accent pe comunicații, a transmis US Navy.

Oficialii au refuzat să comenteze dacă de la începutul exercițiului au depistat un submarin rusesc.

Flota a 2-a a US Navy este condusă de viceamiralul Andrew Lewis iar Grupul 2 Submarine din cadrul Flotei este condus de amiralul Jim Waters, care a fost, de asemenea, reactivat recent, deoarece SUA și-au recalculat strategia din cauza amenințării rusești subacvatice.

La Black Widow 2020 participă un submarin din clasa Los Angeles, un submarin din clasa Virginia, distrugătoare USS McFaul (DDG-74) și USS Arleigh Burke (DDG-51), nava de atac amfibiu USS Wasp (LHD-1), elicoptere și aeronave de recunoaștere, potrivit US Navy.

Citește și: Un nou distrugător din clasa Arleigh Burke se alătură flotei US Navy

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel