Un nou distrugător din clasa Arleigh Burke se alătură flotei US Navy

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cea mai mare companie militară americană de construcții navale, Huntington Ingalls Industries a anunțat că noul distrugător, USS Delbert D. Black, a plecat spre baza sa din Mayport, Florida.

Construcția noului distrugător a întâmpinat unele probleme după ce a fost avariat într-un accident în 2019, când o navă cu pavilion norvegian a lovit o barjă care la rândul ei a lovit nava. Acest lucru a dus la întârzieri în construcție și aproximativ 31 de milioane de dolari daune, transmite Defence Blog.

Compania Ingalls a livrat până acum 32 de distrugătoare către US Navy și are în prezent încă patru în diferite stadii ale construcției: Frank E. Petersen Jr. (DDG 121), Lenah H. Sutcliffe Higbee (DDG 123), Jack H. Lucas (DDG 125) și Ted Stevens (DDG) 128). În iunie, compania a primit un contract de 936 milioane de dolari pentru construcția unui distrugător suplimentar din clasa Arleigh Burke.
Distrugătoarele din clasa Arleigh Burke sunt nave care pot executa mai multe tipuri de misiuni. Distrugătoarele de rachete ghidate sunt capabile să poarte simultan lupte aeriene, de suprafață și antisubmarin. Nava conține nenumărate arme ofensive și defensive concepute pentru a susține nevoile de apărare maritimă până în secolul XXI.

Citește și: Un nou distrugător din clasa Arleigh Burke va fi construit la șantierul naval Newport News

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel