Nava USS Gabrielle Giffords a efectuat trageri cu racheta Naval Strike MK 87 în regiunea Guamului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Nava de luptă clasa Independence-variant littoral combat USS Gabrielle Giffords (LCS 10) a efectuat trageri cu Naval Strike Missile (NSM), ieri, în timpul exercițiului Pacific Griffin, potrivit unui comunicat de presă al US Navy, transmite defence blog.

Pacific Griffin este un exercițiu bienal desfășurat în apele din apropierea Guamului, menit să îmbunătățească colaborarea pe mare între forțele armate din SUA și Singapore.

Racheta Naval Strike este o armă de atac cu precizie cu rază lungă de acțiune, care poate găsi și distruge navele inamice aflate la distanțe de până la 100 de mile marine. Racheta zboară razant la nivelul mării, are capacitate de urmărire a suprafeței și folosește un căutător avansat pentru direcționarea precisă în condiții dificile.

Amiralul Joey Tynch, comandantul Grupului din Pacificul de Vest, care supraveghează cooperarea de securitate pentru US Navy în Asia de Sud-Est, a declarat că desfășurarea navei USS Gabrielle Giffords a transmis un mesaj clar despre angajamentul continuu al SUA pentru securitatea maritimă din regiune.

Sistemul Naval Strike Missile (NSM) de la bordul USS Gabrielle Giffords este pe deplin operațional. Arma și-a demonstrat forța prima dată pe nava de luptă litorală USS Coronado în 2014. Ea îndeplinește și depășește cerințele US Navy pentru supraviețuire împotriva amenințărilor de ultimă generație, letalitate demonstrată, modernizări ușoare și capacitate de atac de rază lungă.

USS Gabrielle Giffords a ajuns în zona de responsabilitate a Flotei a 7-a la 16 septembrie, pentru o desfășurare rotativă în regiunea Indo-Pacific. Nava va efectua operațiuni, exerciții și vizite portuare în toată regiunea, precum și antrenamente alături de navele aliate și partenere pentru a oferi securitate și stabilitate maritimă. Capabilitățile sale unice îi permit o gamă largă de acțiuni și poate ancora în porturi unde navele mai mari nu pot avea acces.

Vezi și: USS Gabrielle Giffords a fost echipată cu rachete Naval Strike Missile MK 87 Mod 0

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel