US Marine Corps achiziționează drone de atac MQ-9 Reaper

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
UAV MQ-9 Reaper
UAV MQ-9 Reaper

General Atomics Aeronautical Systems a primit un contract în valoare de 13,06 milioane de dolari de la Naval Air Systems Command (NAVAIR) pentru alte două drone MQ-9A Reaper pentru US Marine Corps.

Cele două noi drone vor fi utilizate în principal pentru culegere de informații, supraveghere și recunoaștere, suport aerian apropiat, iar misiunea sa secundară vor fi țintele dinamice, transmite Scramble.

Având în vedere autonomia ridicată, senzorii cu rază lungă, suita de comunicații multi-mod și armele de precizie, Reaper este așteptată de US Marine Corps, mai precizează sursa citată.

La 22 iunie 2020, General Atomics a primit un prim contract în valoare de 27 milioane de dolari, pentru două drone MQ-9. Aeronavele va fi alocate Escadrilei 1 de drone Watchdogs.

Planul de înzestrare al USMC pentru anul 2030 prevede trei noi escadrile de drone în următorii zece ani. Aceste escadrile se vor adăuga la platformele tactice UAS actuale și care nu sunt capabile să opereze cu arme letale. În prezent, USMC operează în principal drona Blackjack RQ-21, care se concentrează în principal pe colectarea de informații.

În martie 2020, Escadrila 1 Drone și-a început primele operațiuni cu MQ-9 Reaper în Orientul Mijlociu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel