US Army vrea să dezvolte motoare cu hidrogen pentru tancuri

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Oamenii de știință din cadrul US Army continuă să dezvolte noi motoare cu hidrogen, care să poată fi montate pe tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie, scrie defenceblog.

Conform noilor date furnizate de Ground Vehicle Systems Center armata americană încearcă să exploreze și să evalueze tehnologiile de generare a energiei cu particule de combustibil, inclusiv tehnologia cu particule cu hidrogen, care permit avantaje tactice pentru sistemele de vehicule terestre.

Noile elemente de combustibil sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât motoarele cu combustie, iar hidrogenul utilizat pentru alimentarea lor poate proveni dintr-o varietate de surse: orice lichid pe bază de apă, cum ar fi cafea, băuturi sportive sau chiar urină. Mai mult decât atât, pentru a extrage hidrogen pot fi folosiți și combustibili existenți, cum ar fi benzina, propanul și gazele naturale.

Hidrogenul, elementul cel mai abundent din univers, are potențialul de a alimenta cu combustibil, de a furniza energie viitorilor soldați și vehiculelor lor de luptă.

Foarte multe avantaje

 

Această ultimă generație de combustibil cu hidrogen va reduce daunele asupra mediului, dar vizează în principal reducerea dependenței de ulei. De asemenea, tehnologia cu hidrogen oferă un alt avantaj deloc de neglijat în condițiile actuale: sistemul său de funcționare nu produce fum, zgomot, miros sau semnătura termică.

Cercetătorii armatei împreună cu companii comerciale dezvoltă în prezent platforme unificate de hidrogen pentru crearea viitoarele tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie.

Noul combustibil pe bază de hidrogen oferă o serie de avantaje pentru motoarele viitoare, printre care un cuplu mare care îi permite vehiculului să abordeze cu ușurință un teren accidentat sau abrupt; mobilitate silențioasă; beneficii acustice și termice; reducerea greutății vehiculului de luptă, combustibil comun din surse multiple.

Vezi și: US Army cumpără rachete TOW

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel