US Army va testa luna aceasta noua rachetă balistică Precision Strike

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Army va testa luna aceasta noua rachetă balistică cu rază lungă de acțiune, Precision Strike, anunță Army News Service, transmite defence blog.

Conform unui comunicat al echipei Long Range Precision Fires Cross-Functional (LRPF) au fost aduse o serie de înbunătățiri rachetei Precision Strike sau PrSM.

PrSM va fi o rachetă ghidată care poate zbura în orice condiții meteo pentru a angaja o varietate de ținte la intervale extinse. În plus față de PrSM, US Army a testat recent noile muniții XM1113 și Excalibur M982, trase dintr-un prototip de artilerie autopropulsată cu rază lungă de acțiune.

În timpul procesului de evaluare, proiectilul asistat de rachetă de mare explozie XM1113 a depășit intervalele maxime anterioare. Noul proiectil este prevăzut pentru a înlocui obuzele M549A1 învechite ale Armatei, care pot ajunge la aproximativ 30 de km, au spus oficialii.

În mod similar, Excalibur M982 îmbunătățit este un proiectil ghidat de un sistem GPS, care a atins ținte situate la peste 40 km, au mai spus oficialii.

Vezi și: Armata indiană cumpără proiectile de artilerie Exacalibur fabricate de SUA 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel