Armata indiană cumpără proiectile de artilerie Exacalibur fabricate de SUA

Eduard Pascu / 08 iul 2019 / 16:29

Televiziunea publică indiană, citând surse guvernamentale, a transmis că India a făcut un pas către achiziționarea de muniție de artilerie, ghidată, calibru 155 mm, model Excalibur.

Forțele de apărare indiene încearcă să dobândească capacitatea de a lovi pozițiile inamice aproape de zonele populate, fără a cauza pagube colaterale. Pentru a realiza acest lucru, guvernul indian dorește să cumpere un proiectil de artilerie ghidat de precizie Excalibur, realizat de SUA, care utilizează ghidarea GPS pentru a oferi capabilități precise de foc pentru efect în orice mediu.

"Planificarea Indian Army pentru a achiziționa munițiile de artilerie de la Excalibur de la americani este în cadrul procedurilor de achiziții de urgență", au declarat surse guvernamentale.

Muniția este achiziționată pentru unitățile desfășurate de-a lungul liniei de control în care bombardarea de artilerie de către Pakistan este o caracteristică comună.

Proiectilul Excalibur permite soldatului să lovească o țintă precisă, cu efecte primare, fără a oferi inamicului capacitatea de a lua măsuri de protecție sau de a fugi din zonă. Raza de daune realizată de Excalibur este relativ limitată și permite lovirea unor ținte exacte fără a produce pagube în vecinătate.

Proiectilul Excalibur utilizează un receptor intern GPS rezistent la bruiaj, oferind ghidare precisă în timpul zborului și îmbunătățind dramatic precizia la mai puțin de doi metri, indiferent de interval. Proiectilul Excalibur are trei opțiuni de explozie (detonare punct, întârziere punct-detonare și explozie la înălțime) și poate fi folosit în toate condițiile meteorologice și de teren.

Capabilitățile lui Excalibur permit realizarea efectelor primare pe țintă, reducând simultan daunele colaterale cât și numărul de lovituri necesare pentru a se lovi ținta dorită.

Vezi și: Cazul spionului Kulbhushan Sudhir Jadhav poate strica şi mai mult relaţia Pakistan-India

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy