US Army, trageri cu rachete în Germania

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, brigada de artilerie a US Army a executat trageri într-o zonă militară din Germania folosind sistemele de rachete grele, transmite defence blog.

US Army a anunțat că Batalionul 1, Regimentul 6 Artilerie din Brigada 41 Artilerie a efectuat prima lor tragere, de la reactivare, în septembrie 2019, în zona de antrenament Grafenwoehr, pe 27 ianuarie 2020.

„Acesta este prima tragere cu rachete din 2004 a unei unități a US Army în Europa”, a declarat lt. Angel Llompart, comandantul Batalionului 1 Artilerie. „Este o etapă cheie în disponibilitatea noastră, care indică faptul că acum putem trece la o formare colectivă cu partenerii și aliații noștri. Această tragere permite soldaților să-și demonstreze capacitatea de a oferi lovituri de precizie pe rază lungă în cadrul teatrului de operații din Europa”, a mai spus el.

(w670)

"Evenimentul a îmbunătățit capacitățile unității și a arătat disponibilitatea în apărarea și protejarea partenerilor și aliaților din întreaga Europă", mai trasnmite US Army.

"Deși ceața puternică a acoperit poligonul de tragere pe parcursul zilei, ea nu a compromis siguranța sau valoarea exercițiului. A adăugat un element suplimentar la antrenamente", a mai spus locotenentul Llompart.

Vezi și: US Army, detalii despre sistemele de rachete din Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel