US Army, trageri cu rachete în Germania

Eduard Pascu / 30 ian 2020 / 10:40

Pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, brigada de artilerie a US Army a executat trageri într-o zonă militară din Germania folosind sistemele de rachete grele, transmite defence blog.

US Army a anunțat că Batalionul 1, Regimentul 6 Artilerie din Brigada 41 Artilerie a efectuat prima lor tragere, de la reactivare, în septembrie 2019, în zona de antrenament Grafenwoehr, pe 27 ianuarie 2020.

„Acesta este prima tragere cu rachete din 2004 a unei unități a US Army în Europa”, a declarat lt. Angel Llompart, comandantul Batalionului 1 Artilerie. „Este o etapă cheie în disponibilitatea noastră, care indică faptul că acum putem trece la o formare colectivă cu partenerii și aliații noștri. Această tragere permite soldaților să-și demonstreze capacitatea de a oferi lovituri de precizie pe rază lungă în cadrul teatrului de operații din Europa”, a mai spus el.

(w670)

"Evenimentul a îmbunătățit capacitățile unității și a arătat disponibilitatea în apărarea și protejarea partenerilor și aliaților din întreaga Europă", mai trasnmite US Army.

"Deși ceața puternică a acoperit poligonul de tragere pe parcursul zilei, ea nu a compromis siguranța sau valoarea exercițiului. A adăugat un element suplimentar la antrenamente", a mai spus locotenentul Llompart.

Vezi și: US Army, detalii despre sistemele de rachete din Europa

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy