US Army, detalii despre sistemele de rachete din Europa

Eduard Pascu / 10 ian 2020 / 15:56

US Army a oferit detalii suplimentare despre desfășurarea brigăzii de artilerie a rachetelor americane în teatrul european, transmite defence blog.

Conform unui comunicat recent al serviciului, pe 28 octombrie 2019 la baza armatei americane din Grafenwoehr, Germania, Batalionul 1 din cadrul Brigăzii 41 Artilerie de Câmp a început pregătirea echipamentelor noi și programarea noului software pentru sistemul de rachete cu lansare multiplă. Fiind singura brigadă de artilerie a rachetelor americane din teatrul european, unitatea se pregătește pentru a apăra aliații NATO și pentru a descuraja potențiale agresiuni.

"Brigada folosește sistemul de rachete M270A1 care oferă precizie și este letal. Rachetele ghidate cu care este echipat sistemul, MLRS pot atinge cu precizie ținte aflate la peste 70 de kilometri. Indiferent că vorbim de ținte fixe sau mobile, rachetele lovesc cu precizie, cu daune colaterale reduse, în sprijinul trupelor aliate. Raza afectată de lovitură este de maximum 200 de metri, atât în medii deschise cât în zone urbane", a declarat colonelul Angel M. Llompart Monge.

Vezi și: US Army readuce în prim plan sistemele antiaeriene Avenger

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy