US Army testează mortierul Patria Nemo calibru 120 mm

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA a efectuat un test al celui mai nou sistem de mortier Nemo, fabricat de compania finlandeză Patria, la Fort Benning, Georgia, transmite defenceblog.

Demonstrația a avut loc în poligonul de la Fort Benning Expo, pe 11 septembrie, în cadrul căreia au fost prezentate exponate de la diferiți producători de armament.

Oficialii de la Patria au spus că sistemul de mortier Nemo a arătat rezultate excelente și a demonstrat cu succes capacitatea de implicare rapidă, foc direct și impact simultan (MRSI).

Patria Nemo este un sistem de mortier cu turelă, controlat de la distanță, de calibru 120 mm. Este un sistem indirect de susținere a focului, dar datorită capacității sale directe de foc, poate fi folosit și pentru autoapărare. Patria Nemo poate, de asemenea, să declanșeze lovituri cu impact simultan cu mai multe runde (MRSI) unde până la 5 grenade lovesc simultan.

(w670)

Turela și șasiul blindat protejează echipajul împotriva amenințărilor balistice, minelor și dispozitivelor explozive improvizate, dar și contaminării chimice de pe câmpul de luptă. Turela compactă și ușoară se poate instala pe șasiul ușor sau pe vehiculele blindate din clasa 6×6/8×8.

Patria dezvoltă, comercializează și produce sisteme de mortier cu turelă. Produsul principal este sistemul de mortier Patria Nemo și serviciile sale de asistență pentru ciclul de viață. Patria are zeci de ani de experiență în dezvoltarea și producerea de sisteme de arme de calibru mare.

Vezi și: Armata SUA caută să cumpere mortiere de calibru 120 mm

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel