Armata SUA caută să cumpere mortiere de calibru 120 mm

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata SUA caută să cumpere sistemul de mortier de calibru 120 mm, potrivit unui anunț publicat pe site-ul guvernului SUA. În notă se arată că acest tip de armă asigură soldațiilor suport direct, letalitate și eficacitate atât în lupta cotra infanteriei inamice cât și asupra blindatelor.

Cererea lansată pe piața de profil a fost făcută de Comandamentul Contractant al Armatei. Departamentul vrea să identifice potențiale surse capabile să producă și să stocheze sistemul mortier calibru 120 mm și livrarea acestora începând cu anul 2021. De asemenea, Guvernul a precizat că se estimează a fi achiziționate aproximativ 200 de sisteme de mortier calibru 120 mm într-o o perioadă de cinci ani.

Sistemele de armament Mortier M120A1 tractate / M121, calibru 120 mm, oferă suport indirect pentru batalion și pot răspunde rapid amenințărilor ostile. Sistemul de arme de 120 mm mărește randamentul, letalitatea, iluminarea atunci când sunt folosite proiectilele luminoase, lansarea fumului pentru dezorientarea inamicului, suport de apărare împotriva infanteriei inamice cât și împotriva brigăzilor blindate (ABCT).

Sistemele de mortiere M120A1 tractate / M121, folosesc o remorcă ușoară pentru a fi transportate rapid și se compun dintr-un ansamblu de plăci de bază M9A1, un bipod M191 și un tun calibru 120 mm model M298.

Vezi și: Sheridan M551 al Brigăzilor de Infanterie ale SUA va fi înlocuit cu un nou model de tanc ușor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel