US Army începe testarea noului sistem anti-drone BLADE

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

US Army a început să testeze cele mai noi prototipuri Ballistic Low Altitude Drone Engagement (BLADE). Aceste prototipuri sunt montate pe un vehicul MRAP, potrivit unui comunicat recent al Centrului de Achiziție al US Army, transmite defenceblog.

BLADE poate detecta, urmări și distruge drone cu atac electronic, conform Centrului de Achiziție al US Army. Este un set de tehnologii care permit integrarea cu un sistem de armament pentru a doborî aeronave fără pilot, mai puțin echipate, la distanțe apropiate. Distanța de eficiență a acestor sisteme a fost explicată ca fiind distanța de la care un soldat poate vedea un UAS fără a folosi binoclul. Interfața sa intuitivă face ca BLADE să fie ușor de utilizat de soldați, se mai arată în comunicat.

Sistemul BLADE funcționează cu stația de arme acționată de la distanță (CROWS) care utilizează sisteme avansate de control al focului și activatori de direcționare, de precizie, pentru a detecta, urmări și distruge sistemele aeriene fără pilot. Montat pe un vehicul tactic, CROWS care conține o suită de senzori și software de control al focului, permite soldatului să angajeze ținte de la distanță. CROWS poate fi folosit atât ziua cât și noaptea, având inclusă o cameră video și o cameră termică.

 (w670)

Centrul de Achiziții al US Army a transmis că noul sistem de apărare aeriană la sol contra-dronelor a lovit un mic UAS în timpul unui test efectuat, în iunie la Fort Dix - New Jersey, de echipa de ingineri care lucrează la prototipul BLADE

BLADE este oferit pentru instalare pe aproape toate vehiculele de luptă ale armatei americane, inclusiv tancurile M1 Abrams, vehiculele de luptă pentru infanterie M2 Bradley, vehiculele de luptă blindate Stryker, JLTV și vehiculele Humvee.

Vezi și: US Army testează mortierul Patria Nemo calibru 120 mm

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel