US Army cumpără rachete ghidate AGM-65 Maverick

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării din SUA a anunțat că va achiziționa în schimbul sumei de 47,7 de milioane de dolari rachete AGM-65 Maverick, transmite defence blog.

Acordul prevede livrarea a unui sistem cu ghidare în infraroșu, respectiv achiziția a 95 de rachete AGM-65 Maverick. Termenul de livrare este până în 19 octombrie 2023.

Racheta Maverick oferă o capacitate ridicată de atac împotriva unei game largi de ținte tactice, inclusiv blindaje, apărare aeriană, nave, echipamente de transport și instalații de depozitare a combustibilului.

AGM-65 Maverick este o rachetă cu atac de precizie folosită de forțele aeriene și navale din 30 de țări. Maverick este certificat pentru utilizarea pe mai mult de 25 de aeronave, inclusiv elicoptere, avioane de atac și patrulare. Peste 69.000 de rachete au fost produse până în prezent, iar peste 6.000 au fost folosite în luptă, cu o precizie de 93%.

Configurațiile Maverick se bazează pe trei senzori: cameră video, infraroșu și laser. Există are două tipuri de focos. Programul de ghidare al rachetelor oferă un atac exact asupra țintelor fixe sau care se mișcă cu mare viteză,  asupra vehiculelor blindate, a navelor și a bărcilor rapide. Aceasta poate fi lansată de la orice altitudine și este ideală în sprijinul atacurilor aeriene, urbane și a operațiunilor maritime.

Eroarea este de până la un metru, ceea ce reduce considerabil posibilitatea daunelor colaterale.

Racheta este modulară, ceea ce îi permite să fie echipată cu diferite pachete de ghidare. Poate transporta două tipuri de focos: unul greu și unul ușor. Ambele focoase au senzori de contact în vârful rachetei.

Vezi și: Pentagonul a cerut dublarea producției de rachete aer-sol JAGM

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel