Pentagonul a cerut dublarea producției de rachete aer-sol JAGM

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a cerut furnizorului de echipamente militare Lockheed Martin creșterea producției de rachete aer-sol, conform unui anunț recent al Comandamentului de Contractare al US Army, transmite defence blog.

Departamentul Apărării din SUA a anunțat vineri o modificare cu 15,5 milioane de dolari a contractului anterior pentru racheta aer-sol JAGM. Compania trebuie să livreze lunar 100 de rachete față de 50 cât prevedea contractul anterior. Lucrările vor fi efectuate în Orlando, Florida, iar data de încheiere a livrărilor este 30 martie 2022.

Racheta JAGM a fost proiectată să înlocuiască racheta Hellfire de pe elicopterele de atac AH-64 Apache. Aceasta este o muniție ghidată de precizie care poate fi folosită împotriva țintelor staționare, în mișcare și relocabile dar și împotriva țintelor maritime. JAGM folosește un căutător avansat pentru a oferi o precizie și o direcționare mai bună a focului atât ziua cât și noaptea, în orice fel de condiții meteorologice.

Sistemul sofisticat de protecție al rachetei îi oferă acesteia posibilitatea de a evita o varietate mare de contramăsuri. Pentru a lovi țintele stabilite JAGM utilizează un laser semi-activ (SAL) sau o radiofrecvență (RF) ca mijloc de ghidare. Mai mult, echipajul poate schimba din mers ținta, în câteva secunde.

Sistemul JAGM este compatibil cu toate aeronavele cu aripi rotative și cu aripi fixe, care folosesc racheta HELLFIRE II.

Vezi și: Statele Unite aprobă vânzarea a 36 de elicoptere Apache AH-64E către Maroc

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel