US Army amână elaborarea doctrinei pentru operații până la însușirea lecțiilor din războiul ruso-ucrainean

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: U.S. Army
Sursă foto: U.S. Army

Forțele Terestre ale SUA (US Army) au amânat cu câteva luni lansarea doctrinei privind operațiile multi-domeniu, pentru a o putea perfecționa pe baza lecțiilor învățate din războiul din Ucraina, după cum a declarat joi comandantul Comandamentului pentru Instrucție și Doctrină al US Army (TRADOC).

Conflictul este o oportunitate pentru US Army de a-și analiza doctrina fără a risca siguranța militarilor americani, a declarat generalul Paul Funk în timpul unui eveniment al Asociației US Army.

„Să ne asigurăm că funcționează. Să nu elaborăm ceva care nu are șansa să funcționeze, nu? Doctrina este cea care îți oferă baza de la care să te schimbi. Așa că vrei să te asiguri că o faci bine, iar atunci când cineva chiar modelează asta pentru tine, ar trebui să profiți de asta, nu? Asta facem”, a precizat Funk

TRADOC a elaborat ultimul său concept de operare a US Army ca parte a unei forțe întrunite în 2018, în documentul „US Army în operații multi-domeniu 2028”. De atunci, conceptul a fost extins într-un set detaliat de principii de funcționare, adică a căpătat valoarea unei doctrine care era așteptată să fie lansată în această lună.

În schimb, US Army au trimis întreaga echipă a Centrului pentru lecțiile învățate, în Europa, „pentru a culege observați, astfel încât să ne putem întoarce, să ne verificăm doctrina, să ne asigurăm că este actuală”, a declarat generalul american.

Echipa include o gamă largă de oficiali ai US Army, de la persoane specializate în scrierea doctrinelor, la lectori militari care vorbesc cu instructorii americani, cu forțele ucrainene și chiar cu refugiați, pentru a afla cât de multe pot despre tacticile și strategiile folosite în război, a detaliat  Funk.

Acesta a mai precizat că deși echipa americană are misiunea de a obține cât mai multe informații, aceasta încearcă să o facă exclusiv prin raportarea la modul în care trupele americane sunt pregătite pentru viitor. “Deci, nu vrem să învățăm lecțiile din trecut, vrem să fim pregătiți pentru lecțiile viitorului”, a adăugat Funk.

Din februarie, oficialii și experții Departamentului Apărării au atras atenția în mod repetat asupra lecțiilor care pot fi învățate din lupta dintre forțele ruse și cele ucrainene, în special privind misiunile de recunoaștere, utilizarea armamentului combinat și asigurarea logistică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel