US Army a început testarea primelor vehicule robotizate pentru luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Vehicul RCV Sursa foto: Textron
Vehicul RCV Sursa foto: Textron

US Army a început testarea și evaluarea noilor vehicule ușoare de luptă Robotic Combat Vehicles (RCV) fabricate de QinetiQ North America și Pratt Miller.

US Army a primit în total patru vehicule ușoare de luptă RCV de la QinetiQ North America și Pratt Miller. Primul vehicul a fost livrat în noiembrie 2020, iar celelalte trei au sosit înainte de Crăciun a declarat Alfred Grein, director executiv adjunct al sistemelor de luptă la sol la Comandamentul de dezvoltare a capacităților de combatere a armatei,  transmite Defense News.

Anul viitor este programată o testare la nivel de companie de luptă.

RCV-L este un vehicul hibrid diesel-electric cu o greutate brută a vehiculului de cel mult 2.200 de kilograme și o sarcină utilă maximă de 3.150 de kilograme, având o viteză maximă de 60 de km/h, potrivit lui Grein.

Cele patru prototipuri au fost livrate Centrului de Sisteme pentru Vehicule Terestre al Armatei, unde o echipă a început să integreze software-ul dezvoltat Robot Technology Kernel (RTK),  a mai spus Grein.

După o verificare funcțională, prototipurile au fost trimise în campusul Rellis al Universității Texas A&M unde, pe parcursul lunii februarie, echipa a reușit să le integreze un vehicul MET-D - pentru a începe testarea cu echipaj sau fără echipaj.

Familia de RCV-uri va include trei variante. Oficialii armatei au în vedere ca versiunea ușoară să poată fi transportată cu elicopterele. Varianta medie ar putea fi transportată cu o aeronavă C-130, iar varianta grea cu o aeronavă C-17.

Noile vehicule de luptă vor avea, de asemenea, o stație de arme comandată de la distanță de calibru 25 mm sau mai multe sisteme de arme și camere de monitorizare. Noul RCV trebuie, de asemenea, să țină pasul cu infanteria și alte vehicule blindate în timpul manevrelor, atât în în zone accidentate cât și pe străzi și autostrăzi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel