Uniunea Europeană, sancțiuni contra organizatorilor pretinselor alegeri din Donbas

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Miniștrii de Externe ai țărilor membre ale UE au adoptat o nouă listă de sancțiuni contra Rusiei. De această dată este vorba despre responsabilii de așa-numitele alegeri din Donbas.

Astfel, miniștrii de Externe din UE au acceptat propunerea de a impune sancțiuni contra a nouă cetățeni ai Federației Ruse, care se fac responsabili de organizarea așa-numitelor scrutine din regiunile Donețk și Lugansk, notează rbc.ua, citat de portalul Deschide.md.

Persoanele vizate nu au dreptul să intre pe teritoriul Uniunii Europene, iar activele lor pe teritoriul spațiului comunitar vor fi înghețate. Sancțiunile vor intra în vigoare după ce vor fi publicate în ziarul oficial al Comisiei Europene.

La 11 noiembrie, în regiunile separatiste Donețk și Lugansk au fost organizate pretinse alegeri. SUA, UE, Ucraina și întreaga comunitate internațională au cerut Rusiei să nu consimtă la organizarea acestor alegeri, deoarece astfel se încalcă Acordurile de la Minsk.

Săptămâna trecută, Lituania a impus sancțiuni contra mai multor cetățeni ruși, care se fac vinovați de atacul flotei ruse asupra celei ucrainene în Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel