Ungaria va desfăşura trupe în apropierea frontierei cu Ucraina

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Securitatea Ungariei este primordială, motiv pentru care Forțele Armate Ungare își vor mobiliza trupele în zona de est a țării, a declarat astăzi, ministrul ungar al apărării, Tibor Benkő, citat de Hirado, principalul program de știri al televiziunii naționale maghiare.

Primele trupe ar putea pleca în această după-amiază, așa că este așteptată deplasare militară pe drumurile Ungariei.

Potrivit lui Tibor Benkő, ”în ședința de dimineață a Cabinetului de Securitate Națională, prim-ministrul, Viktor Orbán, a trasat Ministerului Apărării sarcina atât de a împiedica intrarea pe teritoriul Ungariei a grupurilor armate, cât și de a efectua manevre în țară”.

Oficialul a subliniat că oamenii din Ungaria nu trebuie să se teamă, dar trebuie să fie atenți, Forțele Armate Ungare trebuie să fie pregătite pentru orice eventualitate.

Potrivit lui Tibor Benkő, dacă situația din Ucraina va escalada, vor exista activități de război nu doar în partea de est a Ucrainei, ci și în zonele Kiev și Transcarpatia. Soldații trebuie să fie pregătiți pentru sosirea refugiaților la graniță, precum și pentru sarcini umanitare - a explicat Tibor Benkő.

Sarcina forțelor armate maghiare este dublă: una este să furnizeze și să asiste în sarcini umanitare, cealaltă este să închidă granița cu Ungaria și să se asigure că niciun grup armat nu poate intra în Ungaria.

În acest scop, am ordonat desfășurarea unui număr suficient de forțe militare bine echipate în partea de est a Ungariei. Cu alte cuvinte, granița trebuie întărită a precizat ministrul apărării, Tibor Benkő.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel