Ungaria lansează o nouă formă de serviciu militar dedicată, în special, tinerilor care au absolvit recent liceul

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În urma succesului Rezervei Speciale Voluntare de Apărare Teritorială (SÖTT), pe 22 iulie 2021, a fost lansată o nouă formă de serviciu permanent în cadrul Forțelor Armate ale Ungariei - Serviciul Militar Voluntar (ÖKSZ). Scopul înființării acestui serviciu este crearea unei alternative de pregătire și salarizare pentru tinerii, care dintr-un anumit motiv, sunt obligați să amâne studiile superioare pentru un an sau doresc să încerce o carieră militară, se precizează într-un comunicat al Ministerului ungar al Apărării.

Stagiul de pregătire în cadrul ÖKSZ este format dintr-o perioadă de 2+4 luni.

În ciclul inițial de pregătire, de două luni, participanții primesc salariul minim brut pe economie, în prezent de 167.400 HUF (465 euro).

Înainte de a începe cel de-al doilea ciclu de pregătire, de patru luni, recruții pot opta pentru:

- rămânerea la unitatea de apărare teritorială, unde au făcut pregătirea inițială, urmând să fie instruiți ca infanteriști pistolari;

- să devină soldați profesioniști cu contract, caz în care trebuie luată în considerare o posibilă schimbare de garnizoană;

- să iasă din serviciul ÖKSZ.

În plus față de salariile menționate mai sus, participanții primesc unele beneficii printre care, decontarea cheltuielilor de transport, ajutor social în caz de nevoie și reduceri specifice soldaților la anumite cumpărături.

Pregătirea în cadrul ÖKSZ va începe pe 15 septembrie 2021, în funcție de numărul de solicitanți, în localitățile reședință de comitat și la Budapesta.

Pentru ca prima fază a instruirii să se desfășoare cât mai aproape de reședința solicitantului, Ministerul ungar al Apărării a anunțat că va primi recruții și în alte localități, iar locurile de instruire vor fi stabilite în funcție de numărul de participanți.

Deși principalele grupuri țintă ale programului sunt tinerii cu vârsta peste 18 ani, care intenționează să intre în învățământul superior, dar nu au fost încă admiși, precum și cei au părăsit instituțiile de învățământ public cu sau fără o calificare profesională, ÖKSZ este disponibil pentru toți cetățenii maghiari cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, mai informează Ministerul ungar al Apărării.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel